צלצל/' 050-9006596

 

 

 

 

 

מהי תחושת ה-חופש?!
 

תחושת חוסר חופש  נוצרת בין השאר מחוסר בהירות וחוסר מיקוד.

בהירות : כאשר הדברים שעומדים לפנינו (גם אם הם נמצאים בתת המודע שלנו) ה-DATA מעובד במוחנו ואנו מרגישים וחושבים ופועלים באמצעותו.

נדמיין לרגע את עצמינו עומדים מול חלון ראווה שהגשם והאבק גרמו לכך שלא נראה את תכולתו. ביכולתינו לנקות את החלון ובהינף-יד להסיר את הלכלולך כך שחלון הראווה ייחשף במלא הדרו.

מיקוד :התכווננות לעבר דבר מה מתוך שלל האפשרויות העומדות לרשותינו בזמן נתון.

נחזור לרגע לעבר חלון הראווה בו מוצגים הפריטים, כאשר אנו מסתכלים על כל חלון הראווה בראיה מורחבת, אנו רואים תמונה כללית. ההתבונות בכל פריט ופריט בצורה מוכוונת מאפשרת לנו את ההתמקדות בפריט ספציפי ולעמוד על חסרונותיו וסגולותיו ולהעריכו נכונה.

נתמקד במושג "חופש" : העדר אילוצים ו-אפשרויות פעולה לא מוגבלות.

לכאורה, "אפשרויות פעולה לא מוגבלות" סותרות את נושא המיקוד שתואר לעיל, בכל זאת נטען כי חוסר יכולת המיקוד מונע מאתנו את תחושת החופש מהמקום של יכולת הבחירה.

"העדר אילוצים" : אחד מהאילוצים הוא חוסר ה-בהירות. כאשר הדברים "מטושטשים" ואינם בהירים לנו לחלוטין, יש מקום לדאגה משום שהחופש שלנו לברור בין האפשרויות העומדות לפנינו נפגם עד כי לעיתים נשלל לחלוטין.

דהיינו,אנו חופשיים באמת לברור מתוך מצע האפשרויות אך ורק כ"שחלון הראווה" נקי וניתן לראות מבעדו וכאשר אנו מצליחים לבחון כל פריט ופריט לעומק ולאמוד אותו נכונה. 


לדוגמה : לראות את היתרונות מול החסרונות - צבע, ברק, צורה, גודל וכו.. 
(כמובן שהעניין אינדיוידואלי תלוי בסיטואציה והקשר ספציפי).

אנו נטולי חופש, כאשר הדברים העומדים לפנינו אינם בהירים ואינם ממוקדים.

אחת הסיבות לחוסר הבהירות והמיקוד היא : אדם שרוצה יותר מדי דברים במקביל ומבולבל, או לחלופין, האפשרויות העומדות בפני האדם רבות כל כך עד לכדי בלבול.

אני מתכוונת לעידן שבו אנו חיים : עידן השפע ועולם ההזדמנויות האין סופיות, הנגלים לעינינו, יותר ויותר, אשר מקשים עלינו את יכולת ההתבייתות על דבר ספציפי.

מכאן שהחופש שאנו רוצים להרגיש מסתבך, מתערפל ומתבלבל עד לכדי ההרגשה כי הוא מתפוגג לחלוטין.

על מנת להחזיר לעצמינו את הרגשת החופש אני ממליצה להשתמש בכלי "הצמצום".

כלי הצמצום : בחירה  בכמה שפחות אלטרנטיבות באמצעות חוק השלילה (ללכת אחרי נטיות הלב הבסיסיות שלנו ובהם לבחור בלבד ז"א כל מה שאינו נטיית ליבינו פשוט להשמיט ולשלול).

כרגע מה שאנו רואים הוא את כל "היער". אין ספק שהיער הזה מאוד מרתק ,מאוד מרשים ,גדול ואיתן. 
יחד עם זאת, מקשה עלינו את ההתניידות בתוכו, לכן מאוד קשה לנו לבחור מתוכו את "העץ" המיועד עליו נרצה להתרפק לעת ערב ובו נמצא את "הנחלה והמנוחה".

ברגע שנבחין "בשבילי" היער, ברגע שנבחין בסוגי העצים בטופוגרפית השטח של היער, הסינון הראשוני נעשה בראש ומכאן נמשיך להשתמש בכלי השלילה.

האם אנו מעדיפים דרכים ונתיבים שאותם נצטרך "לטפס"? האם אנו מעדיפים נתיבים "מישוריים"? 
או שלחלופין אנו אוהבים את ה"מורדות"?

לאחר שבחרנו את סוג הנתיבים המועדפים עלינו,כבר הפכנו את הדרך לנהירה ובהירה יותר ובהחלט יותר ממוקדת.

עלינו להמשיך ולפתח את "חוק הצמצום"  :

נניח כי בחרנו בנתיבים המישוריים של היער, האם נבחר מתוכם את הנתיבים בהם היער סמיך וצפוף או לחלופין נבחר את הנתיבים המשוריים בהם היער פתוח ורחב (בקרחות היער)?!

אנו מתמקדים בהעדפות האישיות שלנו, אנו מתמקדים בנטיות הלב הטבעיות שלנו.

בצורה גסה נאמר כי שלוש אלטרנטיבות שונות יהוו מבחר מעולה לחופש שלנו להרגיש בטוח בעצמו ממוקד בעל בהירות מעולה להתנייד בין האלטרנטיבות ולהרגיש איתן ובעל בטחון עצמי גבוהה.

להרגיש כי ההתנהלות שלנו נבעה ממקום של *העדר אילוצים (ברגע שנוקה חלון ה- ראווה) 
ותוך כדי *אפשרויות פעולה לא מוגבלות. ברגע שהצלחנו להתמקד באמצעות כלי הסינון והצמצום ,הצלחנו להתנייד בחופשיות בתוך העולם הרחב ומלא האפשרויות.

 

מאמר שלי  מתוך אתר נאטראז'  

 

אהבתם? מוזמנים לפדבק ללחוץ על לייק ולהזמין חברים 

 

 

 

 

 

להתייעצות ראשונית ולקביעת סדרת אימון: 050-9006596

או באמצעות פניה ישירה דרך האתר. www.facebook.com/riki.coach.nlp

 

אתם יכולים למצא אותי גם בפורטל הבא:  http://www.coaches.co.il/